Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakor (Gingerbread)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 250 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Äkta julpepparkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarin, socker och sirap smidigt. Tillsätt vatten, kryddor och bikarbonat och arbeta in mjölet. Arbeta upp degen på bakbordet.
  2. Låt degen vila över en natt (i rumstemperatur, i degbunken med en kökshandduk över).
  3. Kavla ut degen tunt och tag ut kakor med mått. Grädda dem i varm ugn (250 grader) i cirka 3 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara svalt i plåtburk.
  4. Att baka ut och grädda hela degen tar ca två timmar om man är två till tre händiga bagare.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Europe 27 november 2009

    Gräddningstid, 3 minuter!!! Nej, minst 5 minuter!

  • Maja75 27 november 2009

    Receptet är ur Vår kokbok och de brukar ha koll. 3 min fungerar fint för mig, men det beror ju på mängden mjöl, ugnen och hur länge man arbetat degen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.