- Serverar: 300 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Absolut de godaste och lättbakade pepparkakor som finns
Degen kan frysas men håller upp till 1 vecka i kylen.
Instruktioner
- Rör matfett (rumsvarmt), socker och sirap smidigt.
- Blanda i kryddorna och bikarbonat. Häll i vattnet.
- Arbeta in det mesta av mjölet för hand eller i matberedare.
Lägg degen på bakbord och arbeta in resterande mjöl.
- Dela degen i 4 bitar och gör rullar.
- Svep in rullarna i plastfolie och låt vila i kylen minst ett dygn.
- Ta fram en rulle i taget och dela den i mindre bitar så blir det lättare att kavla.
- Kavla degen tunt på mjölat bakbord och ta ut kakor med pepparkaksformar.
- Grädda i 225 grader mitt i ugnen i 4-5 minuter eller tills de har fått fin färg.
- Du kan spara degen i kylen i minst en vecka om du ej vill baka ut alla på en gång.
Publicerat den
14 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar