Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakor utan kokning

 
  • Serverar: 300 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Absolut de godaste och lättbakade pepparkakor som finns Degen kan frysas men håller upp till 1 vecka i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett (rumsvarmt), socker och sirap smidigt.
  2. Blanda i kryddorna och bikarbonat. Häll i vattnet.
  3. Arbeta in det mesta av mjölet för hand eller i matberedare. Lägg degen på bakbord och arbeta in resterande mjöl.
  4. Dela degen i 4 bitar och gör rullar.
  5. Svep in rullarna i plastfolie och låt vila i kylen minst ett dygn.
  6. Ta fram en rulle i taget och dela den i mindre bitar så blir det lättare att kavla.
  7. Kavla degen tunt på mjölat bakbord och ta ut kakor med pepparkaksformar.
  8. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i 4-5 minuter eller tills de har fått fin färg.
  9. Du kan spara degen i kylen i minst en vecka om du ej vill baka ut alla på en gång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.