Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakor utan smör

(1 kommentar)  
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

½ points/pepparkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden till lätt skum. Tillsätt socker, sirap, ingefära, kanel och kryddnejlika. Rör ut bikarbonat i lite vatten. Tillsätt blandningen och 5 dl mjöl.
  2. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt degen vila kallt till nästa dag. Kavla ut den tunt och ta med mått ut kakor.
  3. Grädda på bakplåtsklädd plåt i 225C i 8-10 minuter. Låt dem kallna på plåten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tilda___ 2 november 2010

    De blev lite skarpa i smaken, och väldigt hårda...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.