Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaks cheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En god cheesecake

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula pepparkakorna i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det. Tryck ut och platta till smulorna i en form med löstagbar kant (24cm i diameter), gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter
  2. Vispa ner sockret i äggen, tillsätt kesella och citronskalen. Rör samman. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min tills smeten stannat.
  3. Strimla skalet från apelsinen och koka det i socker och vatten 5-10 min utan lock tills det blir en simmig lag. Lyft upp skalstrimlorna och garnera den avsvalnade cheescaken.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Amika 12 januari 2009

    Mums vilken god! :) Den tog slut snabbt kan jag säga. Min väldigt kräsna systerson tog 3 bitar! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.