Instruktioner
1* Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör,rör i pepparkakskryddan och låt svalna. Grovhacka mandeln.
2*Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt det smälta smöret med pepparkaskryddan och mandeln.
3*Blanda samman mjöl,bakpulver. Tillsätt denna blandning lite i taget så att det blir deg.
4*Rulla ut degen i 3 längder ungefär lika långa som plåten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
5*Ta ut plåten och skär genast längderna i smala(ca 1 cm) sneda bitar. Vänd skorperna och rosta dem med snitt ytan uppåt i 175 grader i ca 5 minuter.Vänd och rosta andra sidan 5 minuter.
6*Stäng sedan av ugnen och låt skorperna torka ytterligare i eftervärmen. Ha ungsluckan lite på glänt, exempelvis med en träslev emellan.