Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaks skorper

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Gillar du pepparkaks smaken mjuk eller hård. Prova dessa.

Ingredienser

Instruktioner

1* Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör,rör i pepparkakskryddan och låt svalna. Grovhacka mandeln. 2*Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt det smälta smöret med pepparkaskryddan och mandeln. 3*Blanda samman mjöl,bakpulver. Tillsätt denna blandning lite i taget så att det blir deg. 4*Rulla ut degen i 3 längder ungefär lika långa som plåten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. 5*Ta ut plåten och skär genast längderna i smala(ca 1 cm) sneda bitar. Vänd skorperna och rosta dem med snitt ytan uppåt i 175 grader i ca 5 minuter.Vänd och rosta andra sidan 5 minuter. 6*Stäng sedan av ugnen och låt skorperna torka ytterligare i eftervärmen. Ha ungsluckan lite på glänt, exempelvis med en träslev emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.