Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksbönder

(1 kommentar)  
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Klassiska bondkakor, fast i en julig variant!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet i en bunke. Gör en grop i mitten och lägg ner strösocker, sirap, bikarbonat utblandat med vatten och hackad sötmandel i gropen.
  2. Skär smöret i bitar och lägg ner dem i mjölblandningen. Hacka sönder smöret med en vass kniv samtidigt som du blandar runt det med mjölblandningen. När det blivit en smulig massa knådar du ihop med händerna till en deg.
  3. Forma två rullar, ca 4 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och lägg dem i kylen i minst 2 tim, gärna längre, tills de blivit hårda.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått gyllenbrun färg, ca 10 min. (Själv gör jag oftast lite större kakor och får då ut ca 45 st på denna sats.)

Kommentarer (1)

  • Walla2 17 januari 2012

    Dessa bondkakor med pepparkakskryddor - helt suveräna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.