Klassiska bondkakor, fast i en julig variant!
Instruktioner
- Lägg mjölet i en bunke. Gör en grop i mitten och lägg ner strösocker, sirap, bikarbonat utblandat med vatten och hackad sötmandel i gropen.
- Skär smöret i bitar och lägg ner dem i mjölblandningen. Hacka sönder smöret med en vass kniv samtidigt som du blandar runt det med mjölblandningen. När det blivit en smulig massa knådar du ihop med händerna till en deg.
- Forma två rullar, ca 4 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och lägg dem i kylen i minst 2 tim, gärna längre, tills de blivit hårda.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått gyllenbrun färg, ca 10 min.
(Själv gör jag oftast lite större kakor och får då ut ca 45 st på denna sats.)
Publicerat den
2 december 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa bondkakor med pepparkakskryddor - helt suveräna!