Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksbollar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Gott,...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret på låg värme. Kör pepparkakor, havregrynen och saltet i en mixer tills allt mixats till små smulor.
  2. Skär mandelmassan i skivor och hacka ihop dem med smulorna i mixern. Häll i det smälta smöret och en tesked vatten och kör till en jämn deg.
  3. Ta upp lite deg och testrulla.Om degen inte går ihop bra tillsätt mera vatten,en tesked i taget, mixa och testa igen.
  4. Rulla bollarna och lägg dem på ett stort fat. Ta fram fryspåsar för att färga pärlsockret, en påse till varje färg. Går att blanda egna färger om man vill, orange av röd och gul eller lila av blå och röd.
  5. Spruta ut några droppar av färgen i varje påse och häll pärlsockret i var och en av påsar.
  6. Blås in lite luft, knyt ihop påsöppningen så att varken färg eller socker kan slinka ut och skaka till sockret färgats.
  7. Rulla bollarna i pärlsockret genom att släppa ner bollarna en och en direkt i påsarna och skaka till dess att sockret fastnar. Spara överblivet pärlsocker i en glas burk till nästa pysseltillfälle.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.