Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksbullar

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegoda bullar.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke. Tillsätt sirap och salt och rör tills jästen har löst sig. Blanda i margarin och mjölk. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Låt jäsa under bakduk 20-25 minuter. Rör samman pepparkaksmix och vatten till en smidig massa. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord.Dela den i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 25x50 cm. Bred ut fyllningen på degplattorna och rulla ihop från långsidan som en rulltårta. Dela varje rulle i 20 bitar. Lägg bitarna med snittytan ner i pappersformar. Låt jäsa under bakduk 20-25 minuter. Pensla med ägg och strö över mandel. Grädda mitt i ugnen tills bullarna är vackert gyllengula, ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.