Ett Oscar Målvik recept som med några kryddbyten passar året om, byt bara kryddorna mot exempelvis pistage eller slopa kryddorna helt i fyllningen.
Instruktioner
- Degen:
Blanda ihop alla ingredienser tll degen och knåda länge och väl.
Låt jäsa ca 30 minuter i rumstemperatur eller låt ligga någon timme i kylen.
Kyld deg blir lite lättare att arbeta med.
- Fyllningen:
Rör riven mandelmassa med smöret, vaniljkrämspulvret, kryddorna och eventuellt vattnet till en jämn massa.
- Baka ut bullarna på valfritt sätt som t.ex. som knutor och snurror och fyll dem med fyllningen.
- De frysta lingonen kan blandas med fyllningen eller användas till att toppa bullarna med efter jäsning och pensling.
- Låt bullarna jäsa 20-30 minuter under duk.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen (250 grader) 8-10 minuter.
Publicerat den
10 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar