Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksbulle med lingon

 
Skriv ut

Ett Oscar Målvik recept som med några kryddbyten passar året om, byt bara kryddorna mot exempelvis pistage eller slopa kryddorna helt i fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Blanda ihop alla ingredienser tll degen och knåda länge och väl. Låt jäsa ca 30 minuter i rumstemperatur eller låt ligga någon timme i kylen. Kyld deg blir lite lättare att arbeta med.
  2. Fyllningen: Rör riven mandelmassa med smöret, vaniljkrämspulvret, kryddorna och eventuellt vattnet till en jämn massa.
  3. Baka ut bullarna på valfritt sätt som t.ex. som knutor och snurror och fyll dem med fyllningen.
  4. De frysta lingonen kan blandas med fyllningen eller användas till att toppa bullarna med efter jäsning och pensling.
  5. Låt bullarna jäsa 20-30 minuter under duk.
  6. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen (250 grader) 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.