Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakscheesecake

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Jag har tidigare kommit med pepparkaksdrömmar och pepparkaksflarn. Här är så ett recept på pepparkakscheescake, till dem som både är pepparkaks- och cheescakes fantaster. Visst ser det godt ut på bilden!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med fettet. Tryck ut blandningen i en form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ formen i kylen så att kakbottnen stelnar.
  2. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Rör osten mjuk och blanda den med apelsinskal, socker och créme fraiche. Vispa alltsammans pösigt med elvisp.
  4. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen. Låt stå i kylen minst en timme.
  5. Garnera med syltade apelsinskal.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • _Alexandra_ 12 december 2010

    Jättegod, klar 5:a! Uppskattad av alla gästerna. Nästa gång kommer jag nog att dubbla satsen fyllning för det blev lite för lite jämfört med botten.

  • bakamonkeyprincess 2 december 2012

    Ett måste var jul! Brukar använda "gegget" direkt på pepparkakor till glöggminglet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.