Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.
Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl,vaniljsocker,salt och kryddor och rör till en slät smet.
Tillsätt äggen, ett i taget,under omrörning.
Häll hälften av smeten i formen.
Grädda i 15-20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
Grädda i ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv.
Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren.
Bred den över kakan.
Dekorera med pepparkakor.
Har en fundering...ska kaka stå i kylen över natten utan glasyr eller har man på det på en gång också o låter allt stå i kylen?
Man kan nog göra vilket som tror jag, har som sagt inte provat baka denna ännu...=)
ok tack =) ska prova den nu i helgen tror jag.
Jag blev så glad för ditt recept! Jag har varit på IKEA idag och fikade och åt då deras pepparkakscheesecake. Den var jättegod och stämmer ganska bra på ditt recept. De hade dock inte pepparkakor i bottnen men fyllningen var just med peppparkakssmak. Jag ska prova att baka den här imorgon för jag ska ha lite födelsedagsfika på söndag.