Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakscheesecake med apelsin

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Jättegod cheesecake till jul!

Ingredienser

Instruktioner

Lägg kex, pepparkakor och smör i en mixer och kör snabbt till en deg. Tryck ut i rund form, 24 dm diameter, med löstagbar kant. Låt degen gå upp lite mot sidorna. Grädda strax under mitten i ugnen i 175°C i 5 minuter. Vispa ägg och socker pösigt. Klicka ner ostmassan och rivet apelsinskal. Blanda väl. Häll smeten i formen och grädda i 40 minuter. Bred crème fraiche över och grädda ytterligare ca 10 minuter tills ytan fått fin färg. Låt kallna. Garnera med tunna apelsinskivor och sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.