Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakscheesecake med saffransfyllning

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Härlig tårta med två fyllningar. Goda smakkombinationer i en och samma tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula sönder pepparkakorna. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda ca 5 minuter.
  3. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kesella, apelsinskal och saffran. Låt smeten vila en stund. Häll fyllningen i formen och grädda ca 35 minuter. Fyllningen ska stelna. Ta ut och låt kakan kallna.
  5. Rör ihop créme fraiche och vaniljsocker och bred ut över den kalla kakan. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter tills ytan stelnat.
  6. Låt kakan svalna och garnera med skivade apelsiner vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.