Härlig tårta med två fyllningar. Goda smakkombinationer i en och samma tårta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smula sönder pepparkakorna. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda ca 5 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kesella, apelsinskal och saffran. Låt smeten vila en stund. Häll fyllningen i formen och grädda ca 35 minuter. Fyllningen ska stelna. Ta ut och låt kakan kallna.
- Rör ihop créme fraiche och vaniljsocker och bred ut över den kalla kakan. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter tills ytan stelnat.
- Låt kakan svalna och garnera med skivade apelsiner vid serveringen.
Publicerat den
6 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar