Pepparkaksmuffins! Julskumsfrosting! Så gott!
De här är verkligen goda.
En riktigt julig smakupplevelse.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl och bikarbonat i en skål. Tillsätt sedan kryddorna och rör runt.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa socker och rumsvarmt smör så att det blir fluffigt.
Vispa sedan i ett ägg i taget.
Rör ner vaniljyoghurt och till sist mjölblandningen.
Blanda väl till en jämn smet.
Fyll muffinsformarna (2/3 delar av formen)
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Prova med en sticka.
Jag gräddade mina 10 minuter och tyckte de blev perfekta.
- Ta ut muffinsarna och låt svalna.
- Juleskumsfrosting:
Häll grädden i en kastrull och värm grädden så att den blir riktigt varm. Klipp ner tomteskum i grädden. När grädden är het, ta bort från plattan. Rör runt tills tomteskummet har lösts upp. Låt sedan svalna helt.
Vispa sedan upp tomteskumsgrädden så att den blir fluffig.
- Ta fram en bunke. Sätt i :
Rumstepererat smör, florsocker och färskost och vispa igenom lite.
Tillsätt sedan julskumsgrädden och vispa allt till en slät frosting.
Sätt in frostingen en liten stund i frysen så att den stelnar lite mer. Känn efter med jämna mellanrum, den ska inte bli för hård.
Spritsa sedan frostingen på pepparkaksmuffinsen och garnera med juleskum.
- Sååå gott!!
Publicerat den
2 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar