Enkelt att baka ut (detta recept bakar jag alltid efter)
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Superbra pepparkaksdeg, funkade jättebra om man följer receptet som jag inte gjorde först. När gjorde degen fick jag för mig att smälta smöret och kryddorna innan jag tillsatte det i mjölet. Det kokade en stund och eftersom det oftast är en jättegod blandning ville jag smaka. När smeten svalnat på skeden hade det blivit världens godaste pepparkakskola. Ett misstag som också blev jättebra. Hällde ut röran på en plåt och lät den sedan svalna. Mums.
Denna deg funkade inte alls för mig. Det kan bero på att jag använde Fint vetemjöl (som ju innehåller en aning extra bakpulver...) För ljus för min smak och väldigt svår att baka ut. Smaken var det dock inget fel på.
Typ detta recept har jag bakat efter i mååånga år med samma lyckade resultat var gång. Jag har dock lite mer kryddning och ½ msk (inte tsk) bikarbonat.. Snart dags i år igen :)
Glömde skriva: 1 ½ msk kanel 3/4 msk ingefära 3/4 msk nejlikor 1 ½ tsk kardemumma God Jul!