Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksdeg à la Laila

(5 kommentarer)  
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Denna deg är himmelskt god både när den är kall och bara äta som deg. Det blir många pepparkakor av den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden till skum och blanda i den under omrörning. Rör ut bikarbonaten i lite vatten och arbeta in den i degen med mjölet till en rätt fast deg. Degen får stå svalt och övertäckt till nästa dag.
  2. Kavla ut degen den följande dagen och gör pepparkakshjärtan och gubbar och gummor och mkt mer.
  3. Grädda i ugnen på 175-200 grader tills de fått fin färg, cirka 5-10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Jonnzie 14 december 2011

    Mycket bra deg både till hus och kakor och jättegod var den också. Tack!

  • Mirjam71 19 november 2012

    Ska det vara mörk eller ljus sirap?

  • cissilisa 26 november 2012

    Jag har aldrig gjort egen pepparkaksdeg förut och detta receptet lät ju fantastiskt, men det känns som om det saknas lite text! Beskrivningen börjar ju "mitt i " så att säga. Är det bara att blanda?

  • Snummit 27 november 2012

    Saknar en del av hur man blandar allt. Har aldrig gjort egen deg själv o din text börjar "mitt i" som någon tidigare skrev. Är de bara att blanda allt eller hur funkar de?

  • malla65 7 december 2012

    Jag har nog missat att skriva att man blandar alla ingredienser förutom grädden och bikarbonaten för de vispar man i efter man gjort med grädden som det står och med bikarbonaten som det står att man ska göra med den. Sen är det bara att låta degen vila över natten och baka dagen efter, men denna deg klarar av att stå flera dagar så att orkar man inte baka ut allt samma dag så spara deg och baka en annan dag. Lycka till

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.