Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksdeg (figurdeg)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 300 portioner
Skriv ut

En mycket bra pepparkaksdeg, perfekt för att göra figurer med. Lätt att få pepparkakorna tunna och fina.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör rumsvarmt fett, socker och sirap smidigt. Rör först ner kryddorna och bikarbonaten, sedan vattnet och sist en del av mjölet. Arbeta in resten av mjölet på bakbordet. Låt degen vila i kylskåp minst 1 dygn, insvept i folie.
  2. För att få riktigt tunna pepparkakor, använd mycket mjöl och vänd degen ofta när du kavlar. Använd stekspade för att få upp dem från bakbordet.
  3. Lägg kakorna på smorda plåtar och grädda 4-5 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • olre 24 november 2011

    För mig så blev det mer smet än deg, hade i massor mer mjöl, Blir spännade att se hur den blir efter ett dygn i kylen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.