Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksflarn

 
Skriv ut

Perfekt nu till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att röra ihop honung, smör, socker och ägget.
  2. Blanda bikarbonatet, vetemjöl, salt och kryddorna.
  3. Häll i mjölblandningen i honungsblandningen och rör ihop till en mycket lös deg. Låt degen vila kallt under en timme, detta för att degen skall stelna lite och göra det något mer lättjobbat.
  4. Hetta upp ugnen till 175 grader.
  5. Smöra en plåt, klicka sedan ut små klickar c:a 2 teskedar av smeten/degen. Håll stora avstånd mellan klickarna, på en normalstor plåt är 3 rader med 4 klickar i varje lagom.
  6. Sätt i plåten något under mitten i ugnen, grädda flanen ljust bruna. Detta tar c:a 5-8 minuter. Låt plåten kallna ett par minuter och lossa sedan flanen med en vass tunn kniv. Skär man för tidigt är flanen för mjuka, går det för lång tid så kan flanen bli spröda och ganska lätt gå sönder.
  7. Lägg flanen plant för att svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.