Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakskladdkaka

(3 kommentarer)  
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En härlig kladdkaka som smakar riktigt mycket jul.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en form. Smält smöret. Rör ner kryddorna i det smälta smöret och låt stå en stund. Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner sirap, konjak och mjöl. Häll sist i det smälta smöret med pepparkakskryddorna och rör till en jämn smet. Grädda i 175 grader ca 35 minuter. Servera med kall mjölk eller kaffe.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • PeTrAbEs 23 december 2011

    Har precis fått smaka den och den var underbar :) Säker på att den kommer vara en rejäl hit imorgon. Däremot var den inte särskilt kladdig, men kan vara mitt fel. God Jul!

  • DoctorWho 11 oktober 2012

    Tack för receptet! Äntligen en kladdkaka som hela familjen gillade. Jag frågade familjen om jag skulle baka en till jul, svaret blev: - Du får nog baka två.

  • DoctorWho 13 december 2012

    Jag har skrivit ut receptet flera gånger till släkt och vänner som ville ha det efter att jag beskrivit kakan som otroligt god och ni MÅSTE smaka den. Två stycken hjärtformade kakor ligger i frysen och väntar på julafton. TACK för ett otroligt gott recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.