Jättegod!
En arbetskamrat bjöd på denna till fikat.
Instruktioner
- Vispa äggulor, socker och portvin över vattenbad till en tjock kräm och låt kallna. Krossa pepparkakorna till ett fint pulver eller kör dem i mixer. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Vispa grädden, men ej för hårt.
- Blanda ner grädden, Crème Fraichen och hälften av de malda pepparkakorna i äggkrämen. Vänd sedan ner den vispade äggvitan.
- Häll upp blandningen i en pajform klädd med plastfolie och sikta över resten av de malda pepparkakorna.
- Ställ sedan i frysen över natten. Tag fram den en stund innan servering
- Mixa hallon, socker och vatten till en sås och sila bort kärnorna.
- Servera tårtan i bitar tillsammans med hallonsåsen och ev färska frukter.
Publicerat den
18 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Skall tårta in i frysen ett par timmar innan den serveras?