Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakskryddad crème fraiche-tårta med hallonsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod! En arbetskamrat bjöd på denna till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, socker och portvin över vattenbad till en tjock kräm och låt kallna. Krossa pepparkakorna till ett fint pulver eller kör dem i mixer. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Vispa grädden, men ej för hårt.
  2. Blanda ner grädden, Crème Fraichen och hälften av de malda pepparkakorna i äggkrämen. Vänd sedan ner den vispade äggvitan.
  3. Häll upp blandningen i en pajform klädd med plastfolie och sikta över resten av de malda pepparkakorna.
  4. Ställ sedan i frysen över natten. Tag fram den en stund innan servering
  5. Mixa hallon, socker och vatten till en sås och sila bort kärnorna.
  6. Servera tårtan i bitar tillsammans med hallonsåsen och ev färska frukter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bergstrl 18 december 2008

    Skall tårta in i frysen ett par timmar innan den serveras?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.