Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksmaränger med lingongrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Något att servera till efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum.
  2. Vispa sedan i citronsaften, och så sockret, lite i sänder till dess att smeten är tjock och fast. Du ska kunna vända formen upp och ner utan att marängensmeten rinner.
  3. Krossa sedan pepparkakorna i en mortel (det gör inget om några smulor är större). Vänd ner smulorna i smeten. Nu kommer smeten dock att kännas aningen lösare, men det är ingen fara alls.
  4. Klicka ut den i små rundlar på bakplåtspapperklädd plåt och grädda marängerna i ca 1,5 timme eller tills de känns torra även på undersidan. Låt dem svalna. Vispa grädden och rör i sylt.
  5. Ex. Lägg samman marängerna två och två med en klick lingongrädde emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.