Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksmousse

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En ljuvlig och julig efterrätt som smakar fantastiskt och passar som avslutning på en middag eller på ett buffébord. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder pepparkakorna och blanda med det smälta smöret. Fördela smulmassan i botten på små glas. Ställ svalt en stund.
  2. Moussen: Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad eller i mikro. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Rör ner grädde och kesella, lite i taget. Smaksätt med pepparkakskrydda och vänd om moussen noga.
  3. Klicka eller spritsa moussen i glasen. Låt moussen stå svalt i minst 1 timme före servering. Garnera med skivad kumquats eller apelsin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.