Gott till jul och kanske nytt.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum. Vispa grädden. Värm apelsinjuicen försiktigt och smält gelatinbladet i juicen. Låt kallna.
- Blanda de finmalda pepparkakorna med kesella, apelsinjuice och portvin. Vänd sedan ner grädden och sist äggvitan.
- Häll upp moussen i portionsformar och låt stå kallt, så att den stelnar.
- Servera med färska frukter och ev en hallonsås.
- Ett annat serveringsalternativ är att lägga bitar av färsk eller fryst frukt i serveringsglas (Obs! ej kiwi eller ananas, som innehåller ett enzym som löser upp gelatinet) och därefter fylla på med mousse.
- Låt stelna i kylen och toppa med färsk frukt och pepparkakor vid serveringen.
Publicerat den
7 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag tyckte det var lite för många olika smaker och för sött, tyvärr.