Kryddorna i dessa muffins sprider ljuvliga juldofter i ditt kök. De smakar alldeles underbart till vinterns testunder, men minst lika bra till sommarens saftkalas.
Instruktioner
- ½ tsk bikarbonat kan bytas ut mot 1 tsk bakpulver. Gräddfilen kan i sin tur ersättas med samma mängd filmjölk.
- Det är inte alla som är lika förtjusta i smaken av kryddnejlika. Uteslut då de malda nejlikorna och öka istället mängden malen kanel till 2 tsk.
- Samtliga kryddor kan bytas ut mot 1 msk pepparkakskryddor, som finns att köpa färdigblandade i påse. Förvara öppnad påse i en burk med tättslutande lock.
- Sätt ugnen på 225°C. Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt matfettet, gräddfilen, kryddorna och mjölet blandat med bikarbonaten.
- Häll smeten i muffinsformar av papper. Ställ dem på en plåt. Fyll dem inte till mer än till hälften.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem sedan svalna på galler.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar