Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksmuffins med ädelost

 
  • Serverar: 17 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det börjar närma sig jul, och då kanske de här muffinsen passar ändå bättre till glöggen, men jag älskar både pepparkakskryddorna och ädelosten och äter det gärna året om. Receptet kommer ur en gammal Allas.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda vetemjölet med kryddorna och bakpulvret. Rör ner mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret j äggsmeten. Fördela smeten i 17 muffinsformar, grädda i 12 minuter i 200 grader, Mosa ädelosten med smöret, och bred det på de varma muffinsen. Låt kallna och garnera ev. med frysta lätt tinade lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.