Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakspaj med äpple och fikon

 
Skriv ut

MUMS för pepparkaksälskare!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp socker, sirap och vatten. Dra från värmen. Blanda i smör och kryddor och rör tills smöret smält. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en kletig deg och låt svälla några timmar. Smula hälften av degen ner i en pajform, ca 26 cm i dm. Dela och kärna ur äpplena och skär i skivor. Skär fikonen i mindre bitar. Fördela frukten över pajsmulorna. Smula över resten av degen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40-45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.