Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakspaj med apelsin

 
Skriv ut

Här behövs ingen ugn, enklare än såhär kan det knappast bli. Fyllningen kan ändå mäta sig med den ljuvligaste vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt smöret vara rumsvarmt. krossa kex och pepparkakor i en mortel eller i en påse och med hjälp av en kavel. Det ska vara mer digestivekex än pepparkakor
  2. Blanda smulor och smör. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform. Tryck ut smulorna i botten och lite upp på kanten av formen med hjälp av gaffel eller sked. Ställ i kyl någon timma tills det stelnat.
  3. Vispa äggulan pösig med sockret. Tvätta apelsinen väl innan det gula skalet rivs av. Blanda äggsmeten med apelsinskal och creme fraiche.
  4. Skölj bären eller rosta nötterna i varm stekpanna och hacka dem.
  5. Lossa pajskalet ur formen, dra bort bottenpapperet och lägg upp den på serveringsfat. Fyll pajskalet med krämen och häll bär eller nötter över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.