Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakspaj med apelsinkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Istället för att göra en pajdeg använd färdigköpt pepparkaksdeg. Enkelt att bara trycka ut i en pajform och grädda. Fyll skalet med en frisk apelsinkräm och servera fruktsallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj noga en slät form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och 3 cm upp på kanterna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Låt formen stå i kylen tills ugnen är varm.
  3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt det svalna och lossa det runt kanterna.
  4. Vispa grädden hårt. Rör ner kesella, socker, apelsinskal och -saft och ev. likör.
  5. Häll krämen i pajskalet och garnera ev med citronmeliss och skivad citrusfukt så som "kumqvat".

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.