En klassisk pepparkaksrulltårta brukar vara fylld med grädde och lingon. Denna rulltårta är fylld med hjortronmylta och blir en bra smakkombination till pepparkaksbottnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd ner i äggsmeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
- Grädda ca 5 minuter. Ta ut ur ugnen och strö socker på kakan. Stjälp upp på tex en skärbräda eller bricka med bakplåtspapper. Lossa försiktigt bakplåtspapperet från tårtbottnen. Lägg en fuktig bakduk på kakan och låt svalna.
- Bred hjortronmylta på och rulla ihop till en rulle. Vispa grädden. Servera pepparkaksrulltårtan med en klick vispgrädde och några hjortron.
Publicerat den
2 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar