Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksrulltårta med hjortronmylta

 
Skriv ut

En klassisk pepparkaksrulltårta brukar vara fylld med grädde och lingon. Denna rulltårta är fylld med hjortronmylta och blir en bra smakkombination till pepparkaksbottnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd ner i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  3. Grädda ca 5 minuter. Ta ut ur ugnen och strö socker på kakan. Stjälp upp på tex en skärbräda eller bricka med bakplåtspapper. Lossa försiktigt bakplåtspapperet från tårtbottnen. Lägg en fuktig bakduk på kakan och låt svalna.
  4. Bred hjortronmylta på och rulla ihop till en rulle. Vispa grädden. Servera pepparkaksrulltårtan med en klick vispgrädde och några hjortron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.