Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

(1 kommentar)  
Skriv ut

Perfekt till julbaket

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ned filmjölken eller yoghurten.
  4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
  6. Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på papperet och lossa det försiktigt.
  7. Täck kakan med en lätt fuktad duk och låt den svalna.
  8. Vispa grädden och blanda med lingonsylten. Bred ut lingongrädden när kakan kallnat. Rulla ihop och lägg den i frysen. Ta fram den en halvtimme före serveringen och skär den i skivor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carolineranglen 9 november 2011

    Mycket enkel att göra och väldigt god =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.