Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksrulltårta med lingonkesella

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Med pepparkakskryddor i smeten och fyllning med lingon får rulltårtan (längst fram på bilden) julsmak.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 250° 1. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. 2. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i äggsmeten. 3. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter. 4. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Pensla pappret, som kakan har gräddats på, med lite kallt vatten och drag bort pappret. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över. 5. Blanda kesella med lingonsylt och bred fyllningen över kakan. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg kakan kallt tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.