Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksrulltårta med saffranscreme

(11 kommentarer)  
Skriv ut

Gillar du mjuk pepparkaka och saffran är detta rulltårtan för dig!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Rör ihop Kesella och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5 – 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär i bitar före servering.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • susannharjula 1 december 2007

    denna är en klar favorit fick baka fler än än =)

  • Gisney 3 december 2007

    Jättegod!

  • mumsigt 5 december 2007

    Av bilden att döma och ingridienserna ser det jättegott ut! Måste prova.

  • epi 7 december 2007

    Det var mycket lätt bakad. Har bjudit mina kunder i dag i affären. De tyckte den var jätte god. Receptet ville de naturligt vis ha. Ska prova att göra dubbel sats nästa gång min plåt var för stor. Maria

  • farmoreva 9 december 2007

    Måste pröva det här, låter smarrigt!

  • barnbarn 16 december 2007

    Ska det inte vara vetemjöl också i degen.Gjorde den och den bllev så kompakt.

  • styvan 29 december 2007

    Den var god..har bakat 2...och de gick åt...mm...

  • tova-68 5 januari 2008

    Tyckte den blev så kompakt... tråkigt för den var ju ganska dyr med så mycket kesella vanilj i. Gjorde jag nåt fel?/Tova

  • knyttan 10 januari 2008

    Jätte god! Provade att ändra lite en gång och bytte ut kesellan mot philadelphia ost, blev toppen bra!

  • hjordis 31 mars 2008

    Min blev lite blek tycker jag, inte alls lika brun som på bilden?! Sedan upplever jag att den är lite för tjock (för min smak) ska prova ta mindre bakpulver kanske... smaskens och lite annorlunda i alla fall!

  • LiliH 21 september 2011

    Jag bytte potatismjölet mot 1½ dl vetemjöl och bakpulvret mot 1 tsk bikarbonat, och det blev jättebra. Pepparkakor utan bikarbonat smakar inte riktigt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.