Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksrulltårta med saffranscrème

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

mumsigt om man tycker om kryddorna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop Kesella och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten.
  3. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5 – 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
  4. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär i bitar före servering

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • nettans 10 december 2007

    Det finns ett recept till på denna rätt här och jag vill bara säga att den är JÄTTEGOD!

  • minijeppe 29 mars 2008

    jätte god holler med :p

  • reginaace 17 oktober 2010

    Namm!!! Tack för tips!!!

  • Disen 26 november 2010

    Smaskig!! smakade verkligen jul. Enkel och snabb att göra. Ska göra en till ikväll till kalaset. Den jag gjorde igår åts upp...undra om det var tomten???????

  • Claristar 19 december 2010

    Vi tyckte att den blev besk och det är inget vi kommer att göra igen. Fick väldigt mycket smak av saffran.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.