Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksruta med färskost & lingon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Den här brukar vara succé på jobbet när jag bjuder på den till lucia. Perfekt att göra två tångpannor och skära dem i lite mindre rutor. Härligt kryddig med syrlig, fräsch topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker riktigt vitt och pösigt.
  3. Rör ner ett ägg åt gången. Tillsätt gräddfilen. Blanda samman mjöl, pepparkakskryddan och bikarbonatet, och rör sedan ihop allt till en jämn smet.
  4. Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt med höga kanter och häll i smeten. Grädda i 30 minuter.
  5. Rör samman alla ingredienser till glasyren utom lingonen. Låt kakan svalna och bred sedan glasyren över den. Skär upp kakan i rutor och strö över lingon

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bodil56 4 december 2008

    Ska absolut baka denna på jobb! Verkar jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.