Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksrutor

 
Skriv ut

En riktigt smakfull mjuk kaka med härlig glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Smörj och klä en liten långpanna (20x30) med bakplåtspapper. Blanda mjölmix, pepparkakskrydda och bakpulver, och riv så många äpplen du behöver.
  3. Vispa ägg och socker till en tjock och pösig massa. Tillsätt fettet. Blanda samman samtliga ingredienser och bred ut smeten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen i drygt 15 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor.
  5. Hacka nötterna grovt. Rör samman glasyren och ringla den över. Strö på nöthacket och låt kakan stå en kort stund före serveringen.
  6. Tips! Om du vill frysa pepparkaksrutorna gör du det före glaseringen. Får du inte tag i florsocker på råsocker, som har en ljusbrun färg, går det bra att använda vanligt vitt också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.