En riktigt smakfull mjuk kaka med härlig glasyr.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Smörj och klä en liten långpanna (20x30) med bakplåtspapper. Blanda mjölmix, pepparkakskrydda och bakpulver, och riv så många äpplen du behöver.
- Vispa ägg och socker till en tjock och pösig massa. Tillsätt fettet. Blanda samman samtliga ingredienser och bred ut smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen i drygt 15 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor.
- Hacka nötterna grovt. Rör samman glasyren och ringla den över. Strö på nöthacket och låt kakan stå en kort stund före serveringen.
- Tips!
Om du vill frysa pepparkaksrutorna gör du det före glaseringen. Får du inte tag i florsocker på råsocker, som har en ljusbrun färg, går det bra att använda vanligt vitt också.
Publicerat den
24 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar