Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jättegoda...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200grader. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  3. Tillsätt matfettet, gräddfilen, kryddorna samt mjölet blandat med bikarbonat. Rör om väl.
  4. Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna ca: 24x35 cm. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca: 15 minuter.
  5. Låt kakan svalna i långpannan. Skär den sen i rutor. Sikta över florsocker innan kakorna serveras.
  6. Om man vill frysa bitarna ska man inte ha haft florsocker på. Man kan smaksätta smeten med 2-3 msk lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.