Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksrutor med frosting

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod om man gillar pepparkakssmaken

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Mixa smör och socker jämt i en matberedare. Tillsätt äggen ETT i taget medan maskinen kör. Mixa i yoghurten Blanda till sist i mjölet, pepparkakskryddorna och bikarbonat på lite lägre hastighet. Bred ut smeten i längpannan och grädda i mitten i ugnen i ca 30 min. Prova med sticka. Låt kakan kallna helt. Frosting Mixa alla ingredienser till en kräm i matberedaren. Bred sedan över den kalla kakan och skär i jämna rutor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • bellekrus 28 juli 2010

    Ett tips till detta recept: Stoppa smeten i formar, gärna småa och grädda. Färga sen glasyren, ex rosa, och strö kokos över. Så ser de genast lite lyxigare ut. Och har man bråttom kan man använda pepparkaksmix till botten. Jag har inte prövat detta recept, men en kompis hade gjort med mix och glasyr på i helgen. Och de var sååå goda. Och det kan ju bara bli bättre när man gör "botten" själv =)

  • ankioton 15 september 2010

    Jag måste bara bekräfta: de är jättegoda. Familjen älskar pepparkakor så den här hamnade snabbt bland favoriterna.

  • ankioton 15 september 2010

    Jag måste bara bekräfta: de är jättegoda. Familjen älskar pepparkakor så den här hamnade snabbt bland favoriterna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.