Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksrutor med lingontopping

 
Skriv ut

Lingon och pepparkaka ger en härlig brytning i de här superenkla bakelserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter.
  2. Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.
  3. Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet.
  4. Tillsätt vetemjöl och det smälta matfettet. Blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
  6. Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.
  7. Låt svalna något och skär i kvadrater.
  8. Blanda samman alla ingredienser till toppingen och klicka ut på rutorna. Dekorera med färska eller frysta lingon samt citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.