Baka ett lass underbara skorpor som smakar pepparkaka. Prova att servera med färskost eller en god mögelost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda havregryn, dinkelsikt, bakpulver, socker, salt, kanel, stötta kardemummakärnor, nejlikor och ingefära i en bunke.
Rör ner ägg, filmjölk och olja. Blanda ihop till en deg.
- Lägg degen på en mjölad bänk. Dela den i 2 delar och forma dem till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut dem och låt svalna något. Skär dem i sneda skorpor.
- Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och grädda ytterligare 10 minuter. Stäng av ugnen, öppna luckan på glänt och låt skorporna torka ett par timmar.
- Lägg skorporna i en påse med tårtpapper och skriv en etikett.
Publicerat den
27 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar