Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksstek Pepparkaksstek Pepparkaksstek
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Otroligt gott med potatis, grönsaker efter tycke, den härliga såsen som blir av spadet och med lingon/gelé. Väldigt enkelt och blir lätt en favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kryddorna och gnid in i steken. Bryn steken i margarinet så steken får fin färg och fyll på därefter med 2 dl vatten + vitlöksklyftorna och bräsera steken färdigt på låg värme (2-3). Tag ur steken ur grytan och lägg på ett fat för uppskärning. Använd skyn med att blanda i grädden och crème fraichen och red ut med mjölet.
  2. Mycket gott till kokt potatis, kokt broccoli och med lingonsylt/ vinbärsgelé eller annan gelé efter tycke och smak! Går till ca 4-6 personer beroende på hur hungriga magarna är!

Kommentarer (2)

  • Reiko 3 maj 2010

    Typ av lämplig gryta och bryning (bild)

  • Reiko 3 maj 2010

    Ny bild!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.