Avsluta gärna julmaten med denna ljuvligt goda tårta. Frasiga nötbottnar varvas med en oemotståndlig pepparkakskräm!
Instruktioner
- Mal hasselnötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ner florsockret. Vänd försiktigt ner nötterna i äggvitesmeten.
- Bred ut smeten i rundlarna. Grädda mitt i ugnen i 150 grader, ca 20 minuter. Låt bottnarna svalna.
- Blanda äggulor, grädde, socker och pepparkakskrydda i en kastrull. Sjud på svag värme och vispa hela tiden tills krämen tjocknar. Krämen får inte koka!
- Ta kastrullen från plattan och vispa ner matfettet klickvis. Låt krämen kallna.
- Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Gnid av skalen. Grovhacka hasselnötter och valnötter. Rosta nöthacket lite till tills det har fått fin färg.
- Lägg ihop tårtbottnarna med fyllningen mellan och ovanpå. Strö över nötterna och servera till kaffet.
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar