Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakstårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Avsluta gärna julmaten med denna ljuvligt goda tårta. Frasiga nötbottnar varvas med en oemotståndlig pepparkakskräm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal hasselnötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ner florsockret. Vänd försiktigt ner nötterna i äggvitesmeten.
  2. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda mitt i ugnen i 150 grader, ca 20 minuter. Låt bottnarna svalna.
  3. Blanda äggulor, grädde, socker och pepparkakskrydda i en kastrull. Sjud på svag värme och vispa hela tiden tills krämen tjocknar. Krämen får inte koka!
  4. Ta kastrullen från plattan och vispa ner matfettet klickvis. Låt krämen kallna.
  5. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Gnid av skalen. Grovhacka hasselnötter och valnötter. Rosta nöthacket lite till tills det har fått fin färg.
  6. Lägg ihop tårtbottnarna med fyllningen mellan och ovanpå. Strö över nötterna och servera till kaffet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.