Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkladdkaka

(20 kommentarer)  
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Alldeles nytt recept! Så nytt att jag inte vet vad det smakar än, det luktar dock pepparkaka. Ps. Den blev bara sååå god! Bara så ni vet.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är varmluftsugn). Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Blanda ihop alla ingredienser utan att vispa, gärna det smälta fettet sist. Häll smeten i formen. Grädda i 35 minuter i mitten av ugnen.

Kommentarer (20)

  • josefinen 19 februari 2009

    Gjorde denna kaka men ändrade liiite i receptet samt hade endast i den i ugnen 20 min. Supergod blev den! Också jättegod med limeglasyr ovanpå ;)

  • Tiol 11 december 2009

    Den här kakan skall jag verkligen testa i helgen, skriver mer sedan hur den smakade. Det låter hur spännande som helst med kladdkaka och kombon med pepparkakskryddor. Kram//TINA

  • Aerlion 12 december 2009

    Skulle det kunna funka att byta ut kanel, ingefära, kryddnejlika och kardemumman mot en påse pepparkakskryddor istället?

  • sussisus 12 december 2009

    Det kan det nog göra - du får testa!

  • Sakate 14 december 2009

    Den här var verkligen god, även om barnen tyckte den var lite stark. (Använder bara grovmalen peppar så antagligen bet de i något korn) Kanten blev så där härligt knaprig och resten riktigt segt. Smakar som pepparkaksdeg. Vi provade att äta den med grädde, men den fungerar lika bra att äta som den är, utan tillbehör. Enda anledningen att den inte får en femma är för att den är så onyttig. ;-)

  • olympia71 17 december 2009

    den blev supergod! gjorde topping med kristyr (1 äggvita och 3-4 dl florsocker + någon matsked pressad citron). flashback till barndomens pepparkaksdegsätande... :-)

  • Piri1000 18 december 2009

    En enkel liten fråga. Det finns ju pepparkakskryddor att köpa. KAn man inte ta av det istället för att ha i allla kryddor som du har skrivit?

  • Tiol 18 december 2009

    Har nu gjort denna kakan vid två olika tillfällen, och hade en citron/lime topping, uppepå, som jag tyckte blev pricken över I:et. Den fick toppbetyg på alla ställena , dit jag hade med den och bjöd på. En kul och annorluna Julkaka, som jag absolut kommer att göra flera gånger. Visst är det mycket socker, men man kan ju ta lagom bitar, det gör i alla fall jag. Då räcker den ju längre. Denna kakan får en 5 + av mig och mina vänner ! Tack för ett supergott recept. kram//TINA

  • sussisus 18 december 2009

    Till Piri1000 Du kan byta ut till en påse pepparkakskryddor om du vill, men jag vet inte om du ska ta hela påsen däremot. Susanne

  • gunillawestrin 19 december 2009

    Onödigt mycket socker, men god!

  • Tess71 19 december 2009

    Flera har nämnt citron-limeglasyr, men kan nån lämna recept på det så vi andra kan prova. Tack på förhand!! :-) /Tess

  • skumcoca 21 december 2009

    Jag hade den inne i ugnen i 20 min och den blev jätte torr! Verkligen inte kladdkaks lik, Vad kan jag ha gjort för fel?

  • sussisus 21 december 2009

    För stor form kanske? En form med diamtern 24-26 brukar vara lagom. Annars vet jag inte vad som kan ha gått fel.

  • saragu 17 januari 2010

    Hade bara hälften av sockret, blev super god o populär i julas Tack :)

  • indelta 5 mars 2010

    Super smaskig!! Alldeles för god ;-) Jag gillar ju pepparkaksdeg oxå, så det var perfekt!! :-D

  • mkml 3 december 2012

    Denna va en klassiker hos mig förra året nu ska jag göra den igen,,,,så himmlasuperduper god...TESTA DEN!!!!!!

  • utby109 6 december 2012

    Smöra formen och häll i falgad mandel istället för ströbröd! Brukar göra den med halva mängden socker, utan svartpeppar och även som glutenfri, funkar fint! Serverar med grädde, turkisk yoghurt och lingon (sylt). Mmmmm

  • cinzia 6 december 2012

    Blir det verkligen en kladdkaka? Vad är det som gör den kladdig?

  • gozar 14 december 2012

    God men receptet verkar lite konstigt. Om man följer receptet blir det mer kaka än kladdkaka. För mycket mjöl och onödigt mycket socker och för lång tid i ugnen. Med lite justeringar blir det bra.

  • jennie71 4 januari 2013

    God, men den blev lite bränd. Ska absolut testa den igen fast lite kortare tid i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.