Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparmedaljonger med ärtpuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilén blir extra mör om skivorna marineras ca 1 tim i olivolja före stekningen. Om man gör det, skall man inte ha smör i stekpannan när man skall steka filéerna. Ärtpurén har andra fördelar än att det är gott till fläskfilén. Gröna ärter är bland de nyttigaste råvaror som finns.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och tärna den fint. Smält 10 g smör i en kastrull och fräs löken tills den börjar mjukna. Lägg i de frysta ärterna och blanda ordentligt. Häll på buljongen och låt sjuda 20 min på svag värme.
  2. Skölj fläskfilén och torka av den. Skär bort ev fett och synliga hinnor. Skär fläskfilén i 12 skivor, ca 3 cm tjocka. Hetta upp resten av smöret i en teflonstekpanna och stek fläskfilén 2 min på varje sida. Sänk värmen, salta och krydda med grovmalen svartpeppar på båda sidor. Stek ytterligare 3 min på varje sida. Lägg upp köttet och håll det varmt.
  3. Vispa ihop stekskyn i stekpannan med sherry och grönsaksbuljong och låt allt koka upp. Smaka av med salt och finmalen svartpeppar och vispa ner crème fraiche. Håll såsen varm.
  4. Låt ärterna rinna av och puréa dem genom en sil. Lägg purén i en kastrull och hetta långsamt upp det. Rör ner grädden, krydda med citron och dragon och smaka av med salt och peppar. Lägg upp purén på 4 förvärmda tallrikar och strö över hackad persilja. Lägg upp köttet och häll på såsen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.