Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparotsströmming med äpple

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Strömmingrätter till jul vill jag gärna ha, här är en variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra skinnet av fileérna. Det går lättast om man börjar vid huvudändan. Pilla loss fileérna i mitten ovanför ryggfenan och dra försigtigt neråt.
  2. Blanda samman ättikslagen i en bunke och lägg ner strömmingen. Låt den stå över natten i kylen.
  3. Ta upp fileérna ur ättikslagen och låt dem rinna av. Blanda samman pepparotsmarinaden.
  4. Varva marinad och strömming i en burk eller skål,så att strömmingen blir täckt med marinad. Täck över med plastfilm. Låt sillen stå kallt ett dygn innan den ska ätas.
  5. Blanda äppletärningar strax före serveringen. Rulla strömmingen och lägg upp den på ett serveringsfat. Dekorera med bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.