Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotsfalu

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Piffa upp den tråkiga(?) falukorven. Rätten har utseende emot sig, men det smakar mycket mycket bättre än vad som syns på bild..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven i tunna skivor, 3-4 mm. Lägg skivorna i ugnsfast gratängform omlott i två rader (så att varje skiva överlappar den föregående till minst hälften). Häll över såsen, strö över ost. Gratinera i 225C ca 20 minuter.
  2. Servera till all slags potatis, kokt eller pressad är min favorit.
  3. Variation: Gör dubbel sats sås och ha hälften vid sidan om, byt ut falukorv mot skivad corned beef (konserv), eller skivor av kokt mört nötkött, eller skivor av försvarets "köttkonserv" om du är lycklig ägare till en dylik konserv... Servera till potatismos istf kokt potatis.
  4. Såsen: Gör en klassisk 35/35/50 grundsås (3 msk matfett, 0.5 dl mjöl, 5dl mjölk). Sök på bechamel om du vill ha tydliga tillagningsinstruktioner.
  5. Tillsätt kryddorna och låt såsen puttra 5 min. Om du använder färsk pepparrot så testa och smaka av, det brukar krävas betydligt mindre än +halv tub köpt i butik för en mild sås :-)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.