Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotsgratinerad kassler

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kasslerrätt med två sorters ost, som får det att vattnas i munnen och kurra i magen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 º. Skala och skiva morötterna och purjolöken. Låt böngroddarna rinna av. Koka morötter och purjolöken i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Lägg i böngroddarna mot slutet. Häll av kokvattnet och bred ut grönsakerna i en ugnsfast form. Skär kasslern i strimlor och lägg den över grönsakerna i formen. Blanda såsen med den rivna osten, riven pepparrot och hackad persilja. Häll såsen över kasslern. Gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter. Servera med stekta tomater och ris.
  2. Ostsåsen: Skaka ut mjölet i lite av mjölken. Slå blandningen och resten av mjölken i en kastrull. Tillsätt margarin och låt koka upp och småkoka ett par minuter tills den tjocknat. Smaksätt med salt och peppar. dra av kastrullen från värmen och blanda i den rivna osten. Rör ihop såsen så osten blandas väl med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.