Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotsgryta smalmat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

god är den

Ingredienser

Instruktioner

Putsa köttstycket och lägg det i en gryta, fyll med vatten så att det täcks. Låt koka upp, häll av vatten och skölj av det skum som bildas. Häll buljong över köttet i grytan. Lägg i lök i klyftor, lagerblad och pepparkorn. Koka sakta under loch ca 45 min. Skala och lägg i morötterna, forsätt koka 20-30 min tills köttet känns mört. Ta upp kött och morötter och skär i små tärningar. Häll av och sila buljongen. Lägg tillbaka kött och morötter i grytan. Häll på fraiche och peparot efter smak. Låt koka upp, späd med 1-2 dl av buljongen från koket. Värm och smaka av med salt och peppar. Klipp över persilja. Servera med pressad potatis och lättkokta sockerärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.