Äkta svensk husmanskost när den är som bäst. Gör ett långkok medan du tittar på tv. Superbra att ta till dagen efter när mat snabbt måste på bordet innan kvällsaktiviteterna. Jag brukar ibland ersätta köttet med älgkött. Blir urgott.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Recept på Pepparrotsköttet stämmer ganska bra med mitt eget. Jag brukar oftast göra det på en framdelsstyckning av lamm. Jag har dessutom oftast i en palsternacka och kryddpepparkorn (6 kryddpeppar och 6 vitpeppar). Grädden i såsen byter jag ut mot mjölk. Buljongen som blir över efter koket och såsen, använder jag till köttsoppa med ev. klimp.
Mmm pepparrotskött e så gott
Gjorde helt enligt receptet och det blev bara såååå gott!!!! Men nästa gång blir det till att dubbla såsen, för jag ÄLSKAR sås!!
Nu har vi avnjutit detta till middag! Så gott! Alla barnen åt med god aptit, vilket i sig är det bästa betyget! Du får en klar 5:a av mig! Mvh /Linda
Riktigt gott recept. Tack så mycket. /Sofie
Förstår jag det rätt att ni kokar köttstycket helt, alltså inte i bitar? Och att pepparroten bara ska vara i såsen, inte något i själva "koket"?