Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotskött

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Äkta svensk husmanskost när den är som bäst. Gör ett långkok medan du tittar på tv. Superbra att ta till dagen efter när mat snabbt måste på bordet innan kvällsaktiviteterna. Jag brukar ibland ersätta köttet med älgkött. Blir urgott.

Ingredienser

Instruktioner

1. Lägg köttet i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt 1 1/2 tsk salt/liter vatten. Koka upp och skumma av buljongen. 2. Skala och skär lök och morötter i bitar. Lägg dessa samt vitpeppar och lagerblad i kastrullen. Koka köttet tills det är mört, ca 1 1/2 timme, eller tills innertemperaturen är 85–90°C. 3. När köttet är färdigt, rör ut mjölet i grädden i en kastrull. Tillsätt buljongen. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och pepparrot. Servera med nykokt potatis och riven pepparrot.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • heskriv 6 mars 2009

    Recept på Pepparrotsköttet stämmer ganska bra med mitt eget. Jag brukar oftast göra det på en framdelsstyckning av lamm. Jag har dessutom oftast i en palsternacka och kryddpepparkorn (6 kryddpeppar och 6 vitpeppar). Grädden i såsen byter jag ut mot mjölk. Buljongen som blir över efter koket och såsen, använder jag till köttsoppa med ev. klimp.

  • idahe 18 september 2009

    Mmm pepparrotskött e så gott

  • JennyV 30 oktober 2009

    Gjorde helt enligt receptet och det blev bara såååå gott!!!! Men nästa gång blir det till att dubbla såsen, för jag ÄLSKAR sås!!

  • jalapeno82 15 januari 2011

    Nu har vi avnjutit detta till middag! Så gott! Alla barnen åt med god aptit, vilket i sig är det bästa betyget! Du får en klar 5:a av mig! Mvh /Linda

  • FruKarlsson 20 juni 2011

    Riktigt gott recept. Tack så mycket. /Sofie

  • Ann1Ksen 31 oktober 2015

    Förstår jag det rätt att ni kokar köttstycket helt, alltså inte i bitar? Och att pepparroten bara ska vara i såsen, inte något i själva "koket"?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.