Klassiker.
Färskriven pepparrot är hemligheten i denna klassiska kötträtt.
Instruktioner
- Kött:
Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta.
Lägg ner köttet. Häll ev på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp.
Tag bort ev skum som bildats i grytan med en sked.
- Skala och skär lök och morot i bitar.
Lägg ner lök, morot, persilja och kryddor i grytan.
Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar. Prova med provsticka. Låt köttet vila i buljongen 15-20 min innan det skärs upp.
- Sås:
Mät upp och sila ner buljongen i en kastrull.
Rör ihop mjöl och vatten och vispa ner det i buljongen.
Koka upp och låt koka ca 3 min.
Tillsätt grädde och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera köttet i skivor tillsammans med såsen eller skuret i bitar blandat med såsen.
Potatis och kokta grönsaker är gott att äta till.
Publicerat den
11 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna rekommenderar jag är riktigt nöjd med recepetet.