Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotskött

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassiker. Färskriven pepparrot är hemligheten i denna klassiska kötträtt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kött: Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner köttet. Häll ev på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Tag bort ev skum som bildats i grytan med en sked.
  2. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg ner lök, morot, persilja och kryddor i grytan. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar. Prova med provsticka. Låt köttet vila i buljongen 15-20 min innan det skärs upp.
  3. Sås: Mät upp och sila ner buljongen i en kastrull. Rör ihop mjöl och vatten och vispa ner det i buljongen. Koka upp och låt koka ca 3 min. Tillsätt grädde och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera köttet i skivor tillsammans med såsen eller skuret i bitar blandat med såsen. Potatis och kokta grönsaker är gott att äta till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gimnerus 23 augusti 2010

    Denna rekommenderar jag är riktigt nöjd med recepetet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.