Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så det täcker köttet. Koka upp och häll av vattnet. Skala lök, morot och rotselleri och skär i bitar. Häll på nytt vatten, rotfrukterna, persiljestjälkarna och kryddorna. Låt det sjuda under lock ca. 1,5 timme.
  2. Rotfruktsmos Skala rotfrukterna och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem. Rör eller vispa ner mjölk till lagom konsistens. Smaka av med matfett, salt och peppar. Rör ner persiljan.
  3. Pepparrotssås Koka upp buljongen. Blanda grädde och majsstärkelse och rör ner under omrörning. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i pepparroten strax innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.